סרטן הקיבה הוא גורם התמותה השני מבין סוגי הסרטן. כשש מאות חולים בסרטן הקיבה, מאובחנים מדי שנה בישראל וכארבע מאות ושמונים חולים, נפטרים בישראל מדי שנה מסרטן כבד גרורתי. אחוז החולים המאובחנים בשלב מוקדם של המחלה הוא נמוך מאוד בהשוואה לחולים המאובחנים כחולי סרטן קיבה בשלבים מתקדמים. רוב סוגי סרטן הקיבה מתפתחים בתאים הבלוטיים של ריפוד הקיבה. סוגים אלו נקראים בשם אנדוקרצינומה. סוגים נדירים יותר הם סרקומות של הרקמות הרכות, לימפומות וגידול של תאים מפרישי הורמונים הקרוי קרצינואיד.
גורמי סיכון המחייבים אבחון רפואי:
•סיפור משפחתי ,תורשתי של סרטן קיבה
•תסמונת סרטן מעי גס תורשתי -Hereditary Nonpolyposis Colorectal Cancer HNPCC, בתסמונת זו נפגעת מערכת הגנים האחראית על תקינותו של החומר הגנטי ולכן עלולים להתפתח גידולים סרטניים ביותר ממקום אחד בגוף.
•סוג דם A
•מוצא - המחלה נפוצה יותר באזור אסיה ויפן (וגם דרום אמריקה) ושכיחה פחות בעולם המערבי.
•ירידה בחומציות הקיבה עקב:
oזיהום כרוני ע"י הליקובקטר פילורי הגורם לגסטריטיס (דלקת) כרונית.
oחולים שעברו ניתוחי קיבה אשר פגעו בתאים מייצרי-החומצה.
oאנשים אשר סובלים מחוסר הפרשת חומצת קיבה, (גסטריטיס אטרופית או (pernicious anemia
•תזונה והרגלי חיים - צריכה דלה של פירות וירקות, צריכת מזון מעושן ומלוח, עישון, אלכוהול
•השמנת יתר
בין הסימפטומים לסרטן הקיבה: קלקול קיבה מתמשך, אובדן תיאבון, צרבת, דם בצואה, ירידה במשקל, עייפות, קשיים בבליעה ועוד. עם הופעתו של אחד או יותר מהסימפטומים, מומלץ לגשת לאבחון מקצועי.
אבחון סרטן הקיבה
אבחון של סרטן הקיבה כולל שתי בדיקות עיקריות: אנדוסקופיה ובליעת בריום. אנדוסקופיה היא הבדיקה השכיחה ביותר לאבחון סרטן הקיבה. במהלך הבדיקה מוחדר דרך צינור הוושט, טלסקופ גמיש המאפשר צילום תמונות של הקיבה ונטילת דגימת רקמות לצורך ביופסיה. בדיקה זו נערכת תחת השפעת חומר הרגעה. בליעת בריום הנה בדיקה בה מתבקש החולה לבלוע בריום - חומר לבן, המאפשר לעקוב באמצעות צילום רנטגן, אחר המעבר מהוושט אל הקיבה. במידה ויהיה בכך צורך, ייערכו גם סריקת CT וסריקת אולטראסאונד של חלל הבטן. אנשי האבחון המנוסים והמקצועיים של דיאגנוסטיכאן, אתר האבחונים הרפואיים של ישראל, יעמדו לרשותך לאורך כל התהליך, ויעניקו לך אבחון אמין ויעיל, תוך הקפדה על רמת שירות גבוהה במיוחד.