סרטן ריאות הוא הסרטן הנפוץ ביותר בעולם המערבי. כמן כן הוא הסרטן הקטלני ביותר בקרב נשים וגברים. מדי שנה מתים בישראל מסרטן ריאות כמאה וחמישים גברים וכחמישים נשים. קיימים שני סוגים עיקריים לסרטן ריאות: סרטן של התאים הקטנים וסרטן של התאים שאינם קטנים. קיים שוני בין אופן ההתפשטות ואופן הטיפול בשני הסוגים. עישון סיגריות הוא האחראי לרוב המכריע של מקרי המוות מסרטן ריאות. רמת הסיכון לחלות בסרטן ריאות, עולה בהתאם למספר שנות העישון ולכמות הסיגריות שנצרכה באותה תקופה. נשים מעשנות ונשים שעישנו בעבר, הן בעלות סיכון גבוה יותר ללקות בסרטן ריאות מאשר גברים. בין הסיבות המשוערות לכך: רגישות גבוהה יותר לחומרים המסרטנים שבטבק, השפעה של ההורמון אסטרוגן, ועוד. אבחון רפואי הוא הכרחי.
גורמי סיכון נוספים:
•רדון, הוא גז רדיואקטיבי לא נראה ולא ניתן להריחו או לטעום ממנו. הוא נוצר באדמה כך שעובדי מכרות עשויים להיחשף אליו. במקומות מסוימים בארצנו ניתן למצוא רדון גם בבתים.
•אסבסט וחומרים אחרים כמו ארסן, כרומיום, ניקל, TARSOOT בחשיפה ממשוכת על פני שנים.
•זיהום אוויר
•סיפור משפחתי של סרטן ריאה
•סרטן ריאות בעבר
•גיל מעל 65
אבחון סרטן ריאות
ברוב המקרים, התסמינים לסרטן הריאות מופיעים רק בשלבים מתקדמים של המחלה. בין תסמינים אלה: אובדן תיאבון, עייפות, שיעול מתמשך, קוצר נשימה ועוד. במידה ותסמינים אלה מופיעים, מומלץ לפנות לאבחון מקצועי. במהלך האבחון, יחקור הרופא את ההיסטוריה הרפואית של החולה ויערוך בדיקה גופנית. בשלב הבא, ייערך צילום חזה, על מנת לאתר סימנים העלולים להצביע על התפתחות של סרטן ריאות. במידה וסימנים כאלה אכן יתגלו, תתקיים בדיקת CT, סריקה ממחושבת המאפשרת הדמיה מדויקת יותר של הריאות. הציוד המתקדם ואנשי הרפואה המיומנים של דיאגנוסטיקן, יבטיחו לכם אבחון מקצועי ואמין תוך הקפדה על רמת שירות גבוהה ומקצוענות חסרת פשרות.